miércoles, 26 de septiembre de 2012

Reunió de la Comissió d'Afers d'Estudiants del 25 de setembre

Com tots sabeu, avui s'ha reunit la Comissió d'Afers d'Estudiants per aprovar les beques/estades pràctiques/ajuts de col·laboració/programa finestreta per aquest curs 2012/2013. El resum de la reunió seria el següent:

- Avui s'han aprovat els ajuts pel curs que bé. Com ja sabíem s'eliminen moltíssims ajuts de col·laboració, passant a ser (o millor dit, continuant sent) estades pràctiques, mitjançant convenis de pràctiques externes extracurriculars amb la UAB.

- Seran ajtus de col·laboració: la "Unitat d'estudiants i de cultura: suport al consell d'estudiants". 13 places, col·laboració del desembre al juny (7 mesos). Salari brut mensual: 447,60 euros/mes; els de promoció i comunicació (activitats promocionals, saló de l'ensenyament, suport a l'atenció telefònica). Inversió en ajuts de col·
laboració 2012/2013 = 90.655,19 euros!! Comporten cotització a la Seguretat social. Sol·licitud de l'1 a l'11 d'octubre.

- Seran estades pràctiques els assistents de titulació, FAS, ICE, observatori per a la igualtat, àrea de promoció i comunicació (suport àrea comunicació, ACP visites ca,pus, butlletí digital, nova plaça), unitat d'estudiants i cultura (suports diversos), àrea RRII, àrea planific. sist. informàtics, institutt camoes, etc. Retribució 7,46 euros/hora bruts. 447,60 €/mes alguns i 596,80 euros/mes altres, depenent si es col·laboren 3 ó 4 hores/dia. Total estades pràctiques 2012/2013 = 119 places = 491.912,40 euros!! 9 mesos com a màxim de col·laboració. No comporten cotització a la Seguretat social. Potser es comença la col·laboració cap el 21 d'octubre.

- Heu d'estar pendents a la pàgina de beques de la UAB i també de http://nexus.uab.cat/ on us haureu d'inscriure i postular per cada plaça d'estada pràctica.

- En quant al retorn de les matrícules, tot i els rumors de que no hi ha diners a caixa, l'última ordre de pagament es va efectuar el 17/09/2012. Els propers dies rebrem els ingressos.

- Teniu en compte que tot això és un resum i que quan sortin les convocatòries, ja us les mirareu amb més calma.

- No hi ha criteri de selecció preferent per ser repetidor dels ajuts. Seran criteris totalment objectius, acadèmics i curriculars, i en cas d'empat, el desempat es farà a través de criteri socioeconòmic.

- En cap cas es torna la matrícula pel curs 2012/2013, tot i que han creat un programa finestreta que sí contempla aquest ajut per gent amb dificultats econòmiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario