sábado, 20 de octubre de 2012

Estat de la devolució de la matrícula

Després d'informar-nos sobre els problemes de liquiditat de la UAB, els becaris vam rebre una resposta del Síndic de Greuges en què s'afirmava que el 17 d'octubre es farien les ordres de pagament. Recordem que les ordres de pagament, suposadament, estaven fetes des del 17 de setembre.

De fet, des d'abans del 17: els primers dies de setembre ens deien que "ja estan fetes les ordres de pagament", i el dia 10 ens van informar d'una incidència informàtica que només afectava una part dels becaris (aquells amb beca concedida i amb l'expedient tancat per obtenció del títol), i que va afectar-nos a tots.

El dia 17 d'octubre, Sílvia Carrasco informava d'una nova incidència tècnica que havia impedit que cobréssim, i que tractarien que poguéssim cobrar al llarg de la setmana. El dia anterior va dir-li a un company de l'Assemblea que no hi havia diners a la caixa.

Finalment, el dia 19 d'octubre molts becaris van cobrar la matrícula. Malgrat tot, algunes persones segueixen sense cobrar per motius desconeguts. Cobrar o no depèn de l'obtenció d'un informe positiu per part dels tutors dels ajuts, un requisit que no era necessari fins la nostra conversió en pràctiques acadèmiques extracurriculars. Altres possibilitats són que tinguessin concedida una beca del Ministeri, que la col·laboració finalitzés abans del previst, que tinguessin gratuïtat en la matrícula, o bé alguna incidència tècnica.

Per una altra banda, ni el síndic ni cap personalitat de la UAB ha atès la demanda de diversos becaris (que vam enviar la mateixa carta al síndic) sobre els possibles interessos de demora pel retard en el pagament de la matrícula 2011 - 2012, que portem esperant des de juliol. A més a més, en la seva resposta (10 d'octubre) afirmava que encara s'estaven fent els tràmits per avaluar la nostra feina, quan ja fa un mes i mig que reclamem cobrar les matrícules i ens responien que "les ordres de pagament estan donades". Com és possible?

No hay comentarios:

Publicar un comentario